SOFOS’TAN AL HABERİ! – Temmuz

 

SOFOS’ta Gelecek Etkinlikler & Turlar

Önümüzdeki etkinlik ve turlarımız için yerinizi şimdiden ayırtın!

Dilediğiniz Gün
Pera Palas’ta Çay Saati

05 Temmuz 2023
Feride BOZCU ile Sanata Seyirci Olmak: Kana’da Düğün

06-09 Eylül 2023

Arkeolojinin ve Sanatın Başkenti Berlin

12 Eylül 2023
​​​​​Feride BOZCU ile Arkeoloji Müzesi’nde Bir Gece
​​​​​​​
23 – 25 Eylül 2023

​​​​​​​Tarih, Kültür ve Lezzet Dolu Bir Keşif: Konya

Temmuz’da Şehirde Neler Oluyor?

 

Temmuz Trendleri

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

Temmuz’da Ne Okuyalım?

Müge ARAL ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderetörümüz Sn. Müge ARAL’a teşekkür ederiz!

  • SOFOS‘ta gerçekleştirdiğiniz “İlmek İlmek Anadolu” seminerinin öne çıkan unsurları nelerdi?
Müge ARAL: İki yıla varan üç bölümlük belgesel serisinin ardından ‘İlmek İlmek Anadolu’ semineri bana da edindiğim bilgileri gözden geçirme fırsatı tanıdı. Bu belgeseli yapmaktaki amacımız Anadolu’da kaybolmakta olan dokumacılık geleneğine dikkat çekmekti. Seminere katılımın yoğundu, bu da durumun ümitvar olduğunu gösteriyor. Adım adım dolaştığımız ülkemizde hala dokumacılığı devam ettiren, bunu gelecek kuşaklara aktarmak için çaba gösteren ve Anadolu kilimini, halısını geçmişin o ihtişamlı günlerine kavuşturacak çağdaş tasarımlarla günümüze kazandıran insanlar var oldukça, dokumacılığın çok azalsa bile, devam ettirileceğine inanıyorum. Katılımcıların da bu duyguyu aldıklarını, bir farkındalık yaşadıklarını ve artık dokumacılığa çok farklı bakacaklarını biliyorum. Bence o günkü seminerde hepimiz kaybolmakta olan kadim bir geleneğe sıkı sıkı bağlandık.
  • Bugüne kadar sizi en çok etkileyen belgesel hangisiydi?
Müge ARAL: Bende Carl Sagan’ın Cosmos’unun yeri ayrıdır. Sonradan Neil deGrasse Tyson da yaptı, onu da beğendim. Doğa belgeselleri izlemeyi de oldum olası sevmişimdir. BBC Earth belgesellerindeki görsellik beni hep etkiler. Aklımda kalan Waltz With Bashir var. Son zamanlarda izleyip de beğendiğim Netflix’deki Surgeon’s Cut oldu.
  • En sevdiğiniz dünya mutfağı hangisi?
Müge ARAL: Tayland mutfağı favorim. Hint mutfağını da seviyorum. Düşündükçe diğerlerini de sıralayasım geliyor, sanırım yemek yemeyi seviyorum.

Ağustos Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir