Renkli Görüntüsü ile Tan Dinh Kilisesi

Bugün sizlere sıra dışı görüntüsüyle insanları hayrete düşüren Tan Dinh kilisesinden bahsedeceğiz.

Tan Dinh Kilisesi baharı, tazeliği, ilhamı ve yenilenmeyi sembolize eden pembe rengine boyanmıştır. Pembe, aynı zamanda Katolik ayinlerinde Hz. İsa’nın doğumunun getirdiği neşeyi simgelemek için Katolik din adamları tarafından kefaret zamanlarında giyilen bir renktir.

Kilisenin tarih sayfasındaki macerası 1870’lerde Fransız Hindiçini’nin bir parçası olan Vietnam’da, Ho Chi Minh, eski adıyla Saigon kentinde başlar. Kilise, Vietnam’daki Fransız Katolik Misyoner faaliyetleri sonucunda ortaya çıkar. 1879’da tamamlanan kilisenin ilk haline dair fotoğraf maalesef elimizde bulunmamaktadır.

 

1890’lara gelindiğinde kilise binası yeterli görülmeyip bağış toplanır ve kilise ile etrafındaki okul kompleksinin yeniden inşaasına başlanır. Kilisenin imarı için en büyük katkılardan birini dönemin büyük iş adamlarından olan Huyen Si – Le Phat Dat yapar.

1928-1929 yeniden yapılanma süreci devam ederken zengin Fransız cemaat üyeleri İtalyan üsluplu, mermerden yapılma mihrapların imarını üstlenir. Bugün bu mihraplar Saigon’daki herhangi bir kilisenin en önemli dekoratif özellikleri olarak sayılır.

1957’de yenileme çalışmaları sırasında pembeye boyanan kilise o zamandan beri ilginç görüntüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir