Lübnan Hakkında Her Şey

Özellikle Beyrut şehri ile tanınan Lübnan hakkında öğrenmek istediğiniz şeyler mi var? O halde bu yazı tam da size göre. Bu yazıda Lübnan’ın turistik yerlerinden veya Lübnan’ın tarihi yerlerinden ve bir çok bilgiden daha bahsedeceğiz.

Lübnan’ın kültürel çeşitliliği gerçekten oldukça fazla. İsmi ise Lübnan dilinde ‘’beyaz dağ’’ anlamına geliyor. Çünkü neredeyse yıl boyu dağları karlarla kaplı oluyor. Sadece 10.452 km2 büyüklüğündeki bu küçük ülke, tarih, kültür, din, manzara, iklim ve irtifada ilginç bir çeşitliliğe sahip.  Orta Avrupa turları veya Ürdün, Lübnan Turları ile gezip görebileceğiniz Lübnan hakkında bakalım hangi  bilgileri vereceğiz?

Lübnan, Akdeniz’in doğu kıyısında bulunan bir ülkedir ve dar bir bölge şeridinden oluşur. Başkenti ise Beyrut’tur. Özellikle Beyrut şehrinde görmeniz gereken oldukça fazla turistik yer vardır.

Niha Tapınakları

Bekaa Vadisi’ndeki Zahleh ve Baalbek şehirleri arasında yer alan Niha köyü, dört antik Roma tapınağına ev sahipliği yapıyor. Bu tarihi dini yerler, birinci ve üçüncü yüzyıllar arasında inşa edilmiştir

Mseilha Kalesi

17. yüzyılda efsanevi Druze Emir Fakhreddine II tarafından yaptırılan kale, Trablus ve Beyrut arasındaki rotayı korumak için kullanıldı.Birçok bilim adamı, kalenin sadece birkaç asırlık olmasına rağmen, kaya antik çağlardan beri savunma yeri olarak kullanıldığını düşünüyor.

Rashaya Kalesi

Bu kale, Bechara El Khoury ve ilk bağımsız Lübnan hükümetinin diğer kurucularının, Fransa’nın görev süresinin düşmesinden hemen önce hapsedildiği yerdir. Tarih kitaplarına göre, bu yeni cumhuriyetin ilk liderleri, milletlerinin geleceğini bu binanın altındaki hücrelerinde inşa ettiler.

Beyrut Şehir Merkezi

Sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde, başbakanın ikametgahının altındaki – Grand Serail – antik Roma hamamlarının kalıntıları, kentin tarihi lüksünün bir kanıtı olarak duruyor. Şehrin şehir merkezinde, tarihi camiler, kiliseler ve bir sinagog da bulunmaktadır.

Sidon’un Deniz Kalesi

Sidon Sea Castle, aslen 13. yüzyılda Haçlılar tarafından yaptırılmıştır. Ancak kalenin oturduğu küçük ada, eskiden Herakles’in Fenike versiyonu olan Melqart Tapınağı’na ev sahipliği yapıyordu.Yüzyıllarca süren savaşlar ve savaşlar yaşadığı düşünüldüğünde, kale bugün oldukça sağlam durumda.

Peki, bu güzel ülkeye gittiğimizde nelerle karşılaşabiliriz? İşte size gündelik yaşamla ilgili birçok ipucu.

Yüksek Seslere Alışın

Lübnanlılar gündelik hayatlarının büyük bir bölümünde gerçekten bağırarak konuşabilirler. Ancak bu onların her zaman öfkeli olduğunu göstermez. Yüksek ses onlar için gerçek bir duygu ifadesidir. Lübnan’lılar genellikle sadece üzgün olduklarında sessizliğe gömülürler.

Oldukça Fazla Jest Kullanırlar

Konuşurken çok heyecanlı bir hal sergilerler ve bu yüzden de bolca jest kullanırlar. Oldukça hareketli bir iletişim şekilleri vardır.

Fiziksel Temas

Lübnanlılar çevreleriyle ve yakınlarındaki insanlar ile genellikle dokunarak konuşurlar. Bu onlarda bir sevgi ve güven göstergesidir. Eğer bir Lübnanlı ile koyu bir sohbete daldığınızda omzunuza dokunur ise onu yanlış anlamayın.

Göz Teması

Lübnan’lılar göz teması kurarlar ancak bunu çok uzun süre yapmazlar. Konuşma esnasında gözlerini sizden kaçırırlarsa sizden sıkıldıklarını veya dikkatlerinin dağıldığını düşünmeyin.

Birine Seslenmek

Birine seslenirken veya onu gösterirken asla işaret parmağınızı kullanmayın. Bu çoğu toplumda olduğu gibi Lübnan’da da hoş karşılanmaz. Lübnan’lılar birbirlerini genellikle avuçları aşağı bakacak şekilde ve parmaklarını kıvırarak çağırırlar.

  • Bunların dışında kişinin ayak tabanını gösterecek şekilde oturması da saygısızlık sayılır.

Lübnan meraklıları için yapılması ve yapılmaması gerekenler böyleydi. Umarız bir gün bu güzel ülkeyi görme şansına erişebilirsiniz. Lübnan’a gitmek istiyorsanız ve hangi tur şirketi ile seyahat etmeniz gerektiğine karar veremiyorsanız “Tur Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı kesinlikle okumalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir