Dünyanın En Güzel Süt Dükkanı

Bugün sizleri dünyanın en güzel süt dükkanına götürüyoruz!

1892’de Pfund kardeşler tarafından Dresden’de açılan Pfunds Molkerei, bugün şehrin en popüler turistik mekanlarından biridir. Şehirde girişimci ruhları ve zengin fikrileri ile tanınan Pfund kardeşlerin bu süthaneyi kurarken amacı Dresden halkına bölgesel ve yüksek kaliteli ürünler sunmaktı.

 

Pfunds Molkerei kurulduğu ilk yıllarda üretimini kendi yapsa da artık bunun mümkün olmadığını belirtir ve günümüzde ürünlerinin büyük bir kısmını bölgedeki üreticilerden temin eder. Pfunds Molkerei yıllar içerisinde sütten peynir çeşitlerine, yöresel ürünlerden çikolataya, sütlü sabunlardan tortellinilere birçok ürünü müşterileriyle buluştursa da dükkanın ilgi çeken kısmı büyüleyici görünümüdür.

Mağaza Villeroy & Boch’un 247,9 m²’lik el boyaması karolarıyla donatılır ve bu karolar Pfund kardeşlerin hikayesini anlatır. Dünyada eşi benzeri olmayan Pfunds Molkerei’nin kapıları adeta bir masal diyarına açılır. 132 yıldır hayatta olan ve süt satmak için açılan bu işletme, Guinness Dünya Rekorları tarafından “Dünyanın En Güzel Süt Dükkanı” unvanına layık görülür. (Bu iddiayı doğrulamak zor olsa da Pfunds Molkerei’nin ihtişamlı ve büyüleyici görüntüsüne ulaşmanın oldukça zor olduğunu düşünüyoruz.🤓😅)

Sunduğu lezzetler kadar göze de hitap eden bu dükkan, tavandan yere kadar dans eden melekler, tombul bebekler, inekler ve orman yaratıklarıyla kaplıdır. Pfunds Molkerei açıldığı günden bu yana süt satmaya devam eder ve ülkenin en iyi peynir seçeneklerinden birine sahip olmakla övünür. Yolunuz Dresden’e düşerse bu muazzam gözüken dükkana gitmeyi unutmayın!

Not: Bireysel seyahatlerinizi Sofosla planlayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.😎✌🏻

Görseller: Pfunds Molkerei

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir