Yeni Picasso; Andres Valencia

Bugün sizi Andres Valencia ile tanıştırmak istiyoruz!


10 yaşındaki Andres Valencia 5 yaşından beri resim yapıyor. Resim yapmaya Picasso hakkında bir belgesel izledikten sonra başlıyor. Picasso’dan ve Kübizm akımından ilham alan ressam daha şimdiden tek kişilik sergisini açtı.

Sanat dolu bir evde büyüyen genç ressam anne ve babası sayesinde küçük yaşta çağdaş sanatçıların eserlerine aşina olur. Ailesinden her zaman büyük destek alan Andres Valencia, 6-7 yaşından beri Chase Contemporary tarafından temsil edilir. Art Miami’de solo bir vitrine sahip olan yetenekli ressamın eserleri 100.000 doların üzerinde satılır. En ünlü eserlerinden biri Bayan Küp isimli tablo Phillips Müzayede Evi tarafından 160 bin USD’ye satılır.

Yeni Picasso olarak anılan genç ve yetenekli ressamın dikkat çeken eserlerinden bir diğeri Şubat 2022’de yaptığı Ukrayna’nın İstilası parçasıdır. Picasso’nun Guernica eserinden ilham alınan parçanın 550 baskısı mevcuttur.

Ukrayna’da insani yardımı sağlayan kuruluşlardan Klitschko Vakfı’na yardım etmek amacıyla 9 Eylül’de satışa çıkan eserlerin her biri 950 USD’ye satılıyor. Ayrıca Diane Keaton, Channing Tatum ve Sofia Vergara gibi ünlü isimler Andres Valencia’nın koleksiyoner listesindedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir