SOFOS’TAN AL HABERİ! – Mayıs

 

SOFOS’ta Mayıs Etkinlikleri & Turları

07 Mayıs COŞKUN ARAL İLE LEZZETİN YOLCULUĞU Çok Çok Thai’de Coşkun ARAL’ın keyifli sohbeti ile lezzetli Thai yemeklerini tadıyoruz.

– 08 Mayıs Feride BOZCU ile YANIMIZA KALAN SEYAHATLER – AMSTERDAM

09 Mayıs Feride BOZCU ile ARKEOLOJİ MÜZESİ’NDE BİR GECE

15 Mayıs BOZCU ile YANIMIZA KALAN SEYAHATLER – AMSTERDAM 2.Hafta

17 – 22 Mayıs KUTSALLIĞIN BAŞKENTİNE YOLCULUK

20 Mayıs OPERA PERA PALACE’TA

24 Mayıs Yiğit TAHTALIOĞLU ile İSTANBUL’DAKİ İTALYA

25 Mayıs Mustafa SEVEN ile GÜN BATIMINDA ANI YAKALA
​​​​​​​
29 Mayıs – 02 Haziran AMSTERDAM’DA SANATA SEYİRCİ OLMAK VE VERMEER SERGİSİ

 

 

 

Mayıs’ta Şehirde Neler Oluyor?

ANNA LAUDEL GALLERY

30 Mart – 21 Mayıs
Bilal Hakan KARAKAYA​​​​
“Görünmez Kentler”

 

Çoğunlukla insanı merkezine alan işlerinden farklı olarak “Görünmez Kentler” sergisinde tarihi anıtlar gibi yükselen mega yapılara ve metropol hayatına odaklan Bilal Hakan KARAKAYA, bu çalışmasında ilhamını Italo CALVINO’nun aynı adlı romanından alıyor. “Görünmez Kentler” sergisi, 30 Mart – 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Anna Laudel Gallery‘de ziyaret edilebilir.
Yer: Anna Laudel Gallery, Beyoğlu

 

 

Mayıs Trendleri

 

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

AMSTERDAM RIJKS MÜZESİ’NDE ÖZEL VERMEER SERGİSİ! VERMEER’in hayatı boyunca yaptığı 34 tablodan 28 tanesi dünyanın dört bir yanındaki özel koleksiyonlardan ve müzelerden ödünç alınarak Amsterdam Rijks Müzesi’ne getirildi. Rijks Müzesi tüm dünyada sanatseverlerin takip edeceği bu serginin Haziran ayında sona ereceğini, tarihin uzatılmayacağını ve bir daha bu kadar kapsamlı bir VERMEER sergisinin düzenlenmesinin zor olduğunu paylaştı. Ayrıca sergi sonuna kadar tüm giriş biletleri tükendi! SOFOS olarak aylar öncesinden biletleri temin etmiştik 😊 29 Mayıs’ta da Amsterdam’a gidiyoruz!!! Sınırlı kontenjanımız tükenmeden bizi ayrayın!

 

Mayıs’ta Ne Okuyalım?

Jean-Louis FOURNIER ​​​​​​​- OTOPSİM –

Fransız yazar ve komedyen Jean-Louis FOURNIER, 2019 yılında yazdığı Otopsim kitabında aşkları, eşi, iş yaşamı ve iz bırakmış anıları anlatıyor.  FOURNIER’in kendine özgü dili ve mizah anlayışı sayesinde Otopsim bir başyapıt olmaya aday!​​​​​​​
Jean Lois FOURNIER kitabındaki anlatımlarda ünlü ressamların tablolarından esinlenerek anlatım yapıyor.
​​​​​​​
”Duygulanmaktan daima korktum. Duygusallık bana saklanması gereken bir zayıflık gibi gelirdi. Sert görünmeye çalıştım. Korkarım başardım da.”

 

 

 


Coşkun ARAL ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderetörümüz Sn. Coşkun ARAL’a teşekkür ederiz 😊

 

  • SOFOS’ta Coşkun ARAL ile Lezzetin Yolculuğu etkinlik ve turlarının öne çıkanları nelerdir?
Coşkun ARAL: Bugüne kadar gezip gördüğüm farklı ülkelerde tadı damağımda kalan lezzetlerin hikayelerini bulmak, bu lezzetleri yaratan insanların yaşadıkları bölgeleri araştırmak beni farklı kültürler içinde derin bir yolculuğa çıkarıyor. Özellikle mutfak kültüründe kullanılan malzemeler, onların üretilmesi ve pişirme yöntemleri bize ilgili ülke hakkında çok şey öğretiyor. SOFOS ile Lezzetin Yolculuğu etkinliklerimizde damak hafızamızda yer edecek lezzetleri tanırken, hikayelere ortak olabiliyor, tatla birleşen kokularla adeta o bölgeleri birlikte keşfediyoruz. Bu etkinlikler hafızalarımızda silinmeyecek izler bırakıyor.
  • En beğendiğiniz fotograf sanatçısı kimdir?
Coşkun ARAL: Doğup büyüdüğüm coğrafyada Ara GÜLER, dünyada ise W. Eugene SMITH.
  • Sizde en çok iz bırakan ülke veya şehir?
Coşkun ARAL: Halen yaşadığım İstanbul’u keşfetmekten hiç bıkmadım. Ne var ki dünyada bende iz bırakan birden fazla şehir var. Bangkok, Varanasi, Kahire ve New York.

 

Haziran Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir