SOFOS’TAN AL HABERİ! – Kasım

SOFOS’tan Haberler
ONLINE KATALOĞUMUZU GÖRDÜNÜZ MÜ?
“Yolculuk – önce seni sözsüz bırakır, sonra da iyi bir hikaye anlatıcısına dönüştürür.”
-İbn BATTÛTA
Hikayemizi anlatan online kataloğumuz yayında!

ONLINE KATALOG


SOFOS X PARFÜM ROTALARI İŞ BİRLİĞİ
SOFOS’ta yeni Parfüm Rotaları serisinin ilkini Tıp Tarihçisi Rana Babaç ÇELEBİ ile Isparta’da gerçekleştiriyoruz!
​​​​​​​
Tıp Tarihçisi Rana Babaç ÇELEBİ ile gül hasadı yapıp parfüm atölyesine katılıyor, Sanat Tarihçisi Feride BOZCU ile Sagalassos Antik Kenti’ni geziyoruz!

DETAYLI BİLGİ 


KİŞİYE ÖZEL
​​​​​​​
Belirleyeceğiniz tarih aralığında dilediğiniz ülkeye SOFOS konforu ile seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz?Kişiye özel gezilerinizde talepleriniz doğrultusunda  “size özel” ya da ”misafirlerinize özel” bir tasarımla havaalanında karşılamadan başlamak üzere seyahatinizin sonuna kadar devam edecek SOFOS konforuyla sizleri buluşturuyoruz. Dünyanın neresine gitmek isterseniz kurumsal ve kişiye özel seyahat tasarımlarımızla buradayız. Yılın hangi döneminde gitmek istediğinizi, ne kadar kalacağınızı, kaç kişi olacağınızı siz belirleyin, biz en ince ayrıntısına kadar tasarlayalım.

SOFOS’ta Gelecek Etkinlikler & Turlar
Önümüzdeki etkinlik ve turlarımız için tek tıkla yerinizi şimdiden ayırtın!

Kasım’da Şehirde Neler Oluyor?
25 Ekim – 25 Kasım 27. İstanbul Tiyatro Festivali Etkinlik günümüz tiyatrosuna büyük emek veren yönetmen ve koreografları bir araya getirerek bizlerle buluşturuyor. Programda Türkiye’den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan’dan 9 yapım yer alıyor.
25 Ekim – 25 Kasım 27. İstanbul Tiyatro Festivali Etkinlik günümüz tiyatrosuna büyük emek veren yönetmen ve koreografları bir araya getirerek bizlerle buluşturuyor. Programda Türkiye’den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan’dan 9 yapım yer alıyor.

Kasım’da Türkiye’de Neler Oluyor?

Kasım Trendleri

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

Yenilik Arayanlar İçin

Cumhuriyetimizin 100. yılında “Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi”  kapılarını sanatseverlere açıyor.

Türkiye İş Bankası’nın uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren, korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina Resim Heykel Müzesine dönüştürüldü. ​

Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Türkiye İş Bankası’nın ülkemize armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açıyor.

Christian Louboutin’in oteli Portekiz’de açıldı!

İkonik otelller bazı destinasyonların popüler olmasına yüksek ölçüde fayda sağlarlar. Vermelho Hotel, Portekiz’in Melides bölgesine yeni bir canlılık getirecek gibi görünüyor!

Kasım’da Ne Okuyalım?


 

Melda ÜNER ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderetörümüz Sn. Melda ÜNER’e teşekkür ederiz!

  • ”Tevfik Fikret’in İzinde Aşiyan” etkinliğimizde dostlarımızı neler bekliyor? Biraz ipucu alalım mı sizden?

Melda ÜNER:  05 Kasım’da gerçekleştireceğimiz Tevfik Fikret’in İzinde Aşiyan etkinliğimizde dostlarımızı duygulandıracak çok hoş sürprizler olacak.
Türk şiirinin Batılı kimlik kazanmasında önemli rolü olan Tevfik Fikret’i edebiyat tarihlerinde çok rastlamadığımız, pek bilinmeyen yönleriyle tanıyacağız. Ailesi, anne babasıyla ilişkisi, muzip çocukluk yaramazlıkları, gençlik ihtirasları, evliliği, platonik olduğu düşünülen aşkları üzerinde duracağız. Oğluna sevgisini, onu ne kadar özlediğini, yokluğuna nasıl üzüldüğünü konuşacağız.
Şair kimliği, yüksek estetik zevki, hayret verici güzellikteki resimleri hakkında, planını elleriyle çizdiği muhteşem evinde sohbet edeceğiz. Sultan Abdülhamid istibdadının şairde uyandırdığı hisleri, Sis şiirini ve bu şiirden etkilenen Abdülmecid Efendi’nin fırçasıyla hayat bulan şahane Sis tablosunu birlikte okuyacağız. Peyzajı kendisine ait bahçesinde çay içeceğiz. Boğazın muhteşem güzelliğini seyredeceğiz. Harika bir gün geçireceğiz.  

  • Bugüne kadar okuduğunuz ve sizi en çok etkileyen kitap hangisi?

Melda ÜNER: O kadar çok ki… Biliyor musunuz beni çok etkileyen ilk kitap Türkiye’de pek tanınmayan İngiliz yazar Susan Howatch’ın 1971 tarihli Penmarric romanı. Son derece ilgi çekici bir teknik kullanmış yazar. Karakterleri çok iyi çizmiş. Zaman ve değer kavramlarını kullanımı da müthiş diyebilirim. Tarihi bir roman. 15 yaşındaydım ilk okuduğumda. O zaman çok açık tahlil edememiştim beğenimin nedenlerini. Ama notlar alarak tekrar tekrar okumuştum . BBC’nin uyarlamasını da izledim ardından. Belki de bu romanın etkisiyle İngiliz edebiyatını merak etmeye başladım.

Virginia Woolf’un romanlarını ilgiyle okuyorum son yıllarda. Hatta üzerlerine çalışıyorum.

Oğuz Atay’a hayranım. Tutunamayanlar en sevdiğim, en etkilendiğim romanlar sıralamasında hep yukarıda.

Biraz geçmişe bakayım Türk edebiyatında: Hâlit Ziya’nın Aşk-ı Memnu’su.

Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün de benim kişisel beğeni listemdeki puanı çok yüksek.

Orhan Pamuk’un Benim Adım Kırmızı’sını da söylemeden geçemeyeceğim.

Son dönemi sıkı takip ediyorum. Beğendiğim yazarlar listesi uzun.
Ancak en’lerim şimdilik bunlar.

  • En son katıldığınız gezi veya etkinlik hangisi acaba?

Melda ÜNER: Geçen hafta Bursa’yı ziyaret ettim. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları kapsamında bazı kutlamalara katıldım. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikleri izledim. Bursa’yı gezdim. Gitmeden önce çalışmıştım hayli. Tarih soludum. Hayli duygulandım.

Bu güzel sohbet için teşekkür ediyorum.

 

 

Aralık Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir