SOFOS’TAN AL HABERİ! – Aralık

SOFOS’tan Haberler

Andrea Bocelli 08 Haziran 2024’te İstanbul’da!

Dünyaca ünlü tenor Andrea Bocelli 30.yıl özel turnesi kapsamında İstanbul’da muazzam bir konsere hazırlanıyor. SOFOS olarak İstanbul ve Türkiye dışından gelecek misafirlerimiz için paket programlarımızı hazırladık. İstanbul’dan katılmak isteyen misafirlerimiz için ise konser bileti ve özel transfer hizmeti sağlamak adına buradayız! Biletler tükenmeden bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!

DETAYLI BİLGİ


Feride BOZCU eşliğinde Nil Kraliçesi Mısır’a gidiyoruz! 

Fatimi Rönesansı’nın başkenti efsunlu şehir Kahire; Antik Çağın hala en ilgi çekici nekropolü Giza’da yükselen Keops, Kefren, Mikerinos Piramitleri, seyrine doyulmayan etkileyici Memlük devri sanatı, ünlü kahvehaneleri ve çarşıları ile bizi ağırlarken Nil nehrinde gerçekleştireceğimiz seyirde Luksor’daki devasa antik tapınaklar, binlerce yıl öncesinin inançlarıyla buluşacağımız Krallar ve Kraliçeler Vadisi ile Asvan’daki Abu Simbel Tapınağı bizleri bekliyor. Necip Mahfuz’un muhteşem romanlarını ve İnsanlığın Eş Zamanlı Tarihi kitabımızı yanımıza alıp yeni bir “Yanımıza Kalan Seyahatler” için heyecanla bu deneyimi paylaşacağımız katılımcılarımızı bekliyoruz.​​​​​​​

DETAYLI BİLGİ 


KİŞİYE ÖZEL
​​​​​​​
Belirleyeceğiniz tarih aralığında dilediğiniz ülkeye SOFOS konforu ile seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz?Kişiye özel gezilerinizde talepleriniz doğrultusunda  “size özel” ya da ”misafirlerinize özel” bir tasarımla havaalanında karşılamadan başlamak üzere seyahatinizin sonuna kadar devam edecek SOFOS konforuyla sizleri buluşturuyoruz. Dünyanın neresine gitmek isterseniz kurumsal ve kişiye özel seyahat tasarımlarımızla buradayız. Yılın hangi döneminde gitmek istediğinizi, ne kadar kalacağınızı, kaç kişi olacağınızı siz belirleyin, biz en ince ayrıntısına kadar tasarlayalım.

SOFOS’ta Gelecek Etkinlikler & Turlar
Önümüzdeki etkinlik ve turlarımız için tek tıkla yerinizi şimdiden ayırtın!

Aralık’ta Şehirde Neler Oluyor?

Aralık’ta Türkiye’de Neler Oluyor?

Aralık Trendleri

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

Yenilik Arayanlar İçin

Türkiye’nin 2024 Michelin Rehberi Açıklandı!
​​​​​​​

77’si İstanbul, 15’i İzmir ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoran, tavsiye listesinde yer aldı. 2024 seçkisine 58 yeni restoran eklenirken, Vino Locale, Od Urla, Teruar Urla, Arkestra, Sankai by Nagaya, Maça Kızı ve Kitchen restoranları, 1 Michelin Yıldızı ile ödüllendirildi. 2023 Michelin Rehberi’nde 1 Michelin Yıldızı alan Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ile birlikte, 2 Michelin Yıldızı sahibi olan Türk Fatih Tutak, yıldızlarını korudu.

Tanınmış sanatçıların eserleri, Timex saatlerinde can buldu!
​​​​​​​
Timex ve Metropolitan Sanat Müzesi iş birliğiyle özel bir koleksiyon hayata geçirildi. Bu özel koleksiyon, müzenin sergilediği ve ünlü ressamlara ait beş farklı sanat eserini içeriyor. Bu eserler, Timex’in Modern Easy Reader ve Timex T80 modellerinde özenle yer alıyor.

Aralık’ta Ne Okuyalım?


 

Hasan İlkay ÖZDUMAN ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderatörümüz Sn. Hasan İlkay ÖZDUMAN’a teşekkür ederiz!

  • Yaratıcılığınızı Objektife Aktarın etkinliğinden kısaca bahsedebilir misiniz? Neden katılmalıyız?

Hasan İlkay ÖZDUMAN: Etkinlikte fotoğrafçılık ve video alanında yıllardır kullandığım bazı kısayollar ve ipuçlarını anlatmayı planlıyorum. Süre olarak her birine uzun uzun değinecek olmasam da bu ipuçları meslek serüvenine yeni başlayacak olanlar için bir yol haritası olabilir. Sadece teori ve pratikten değil geçmiş tecrübelerimden ve mesleğin gidebileceği noktalardan da bahsetmek istiyorum.

  • Çekim yapmayı en sevdiğiniz yer neresi?

Hasan İlkay ÖZDUMAN: Genel olarak kendimi bir sokak fotoğrafçısı olarak tanımlıyorum aslında. Kendimi çekim yaparken en rahat hissettiğim ve kadrajıma en fazla farklı plan sığdırabildiğim yerler şehirlerin eski kısımları. Türkiye üzerinden örnek verecek olursam bu yer kesinlikle Balat olur.

  • Fotoğraf ve video için önereceğiniz uygulama var mıdır?

Hasan İlkay ÖZDUMAN: Şu an inanılmaz bir alternatif var piyasada. Her birinin ücretsiz sürümleri denenip fotoğraflarınıza veya videolarınıza en çok yakıştırdığınız filtreleri veren uygulamayı seçebilirsiniz. Ben yıllardır bilgisayarımda Adobe uygulamalarını (Photoshop, Lightroom, Premiere) kullanıyorum. Cep telefonunda ise genelde Capcut, Vn, Vsco gibi programları ara ara kullandığımı söyleyebilirim.

 

 

Ocak Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir