İzmir’in En Güzel Toplu Konut Projesi

İzmir’in Hatay semtinde yer alan Tibaş Teras Evleri’ni birlikte inceleyelim!

İnönü Caddesi üzerinde yer alan ve Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’na ait olan 8900 m2 lik bu toplu konut projesi oldukça ilgi çekicidir. Toplamda 7 parselden oluşan Tibaş Evlerinin yapımı 1983 yılında başlar. İmar durumu cadde üzerinde bitişik düzende 9’ar katlı 5 parsel ve 170. sokakta yer alan yine bitişik düzende 4’er katlı 4 parsele izin vermektedir.

 

Çin Seddi’ne benzeyecek bir tasarımı gerçekleştirmek istemeyen proje sahibi Matu Mimarlık, 19 aylarını harcayarak imar planında değişiklik yapmak için yeni çalışmalara başlar. Bu girişimleri sayesinde şehre tekdüze blok görüntüden ziyade daha farklı bir siluet yaratacak yapı kazandırılmış olacaktı. İmar durumunun yanı sıra hızlı kentleşmenin getirdiği aile tiplerinin değişimine de uyum sağlamak isteyen Matu Mimarlık, farklı büyüklüklerde konut birimlerinin yer aldığı bir projeye imza atmak istiyordu.

1986’da yapımı tekrar başlayan Tibaş Evleri projesi; İnönü Caddesi’nden kademelerle yükselerek 14 kat, 170. sokağa doğru ise kademelerle alçalan 5 kat ve bu iki kanadı dikine bölen orta blok ile H formunda tasarlanır. İç bahçeler, çocuk oyun alanı, tenis kortları, kapalı otopark gibi imkanlar sunan bu proje aynı zamanda zemin katın, imkanlar dahilinde, şeffaflaştırılması ile ön-arka bahçelerin görsel bütünleşmesine olanak sağlar.

 

Tibaş Evleri 96 m2 ile 172 m2 arasında değişen kullanım alanları ile 90 tane konuta ev sahipliği yapar. Aralarında dubleks dairelerin de olduğu bu projede konutlar, konumuna göre 2 ya da 3 cepheye sahiptir. Toplamda 8 farklı büyüklükte ve 18 farklı tipte konut barındıran bu projede toplantı salonu, hobi salonu, pastane, oto yıkamacı, sauna gibi ortak mahalleler de yer alır.

Görsel Kaynak: @izmir.apartmanlari @matumimarlik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir