İhtişamlı Rovos Treni’nde Yolculuk

Victoria Şelalelerinden golf safarisine, Cape Town’dan Darüsselam’a harika bir tren yolculuğu sunan Rovos Treni’ne beraber bakalım.

 

Rovos Treni kuruluşundan bu yana, 1989’dan beri, birinci sınıf seyahat deneyimleriyle büyük bir üne kavuşmuştur. Tren misafirlerine Afrika’nın büyüleyici güzelliğinde 48 saatten 15 güne kadar süren farklı destinasyonlar sunar. Rovos Treni’nin ortaya çıkışı bir otobüsün satın alınmasıyla başlar. Kendi özel demiryolu vagonuna sahip olan Wilbur Smith, tren tutkusu olan Phil Acutt ve otomobil yedek parça işini yürüten Rohan Vos Rovos Treni’nin hikayesini oluşturur.

Vos Rovos, Witbank’taki Demiryolu Koruma Derneği’nin yaptığı çalışmalardan etkilenerek bir veya iki vagon satın almak için bir müzayedeye katılır. Amacı ise dört vagonu restore edip Güney Afrika’ya açılmaktır. Tren 29 Nisan 1989’da dört ücretli yolcusu, basın mensupları ve aile dostları ile Doğu Transvaal’a doğru yola çıkar.

 

İlerleyen günlerde tren hem oluşan borçlardan hem de Güney Afrika’nın siyasi istikrarsızlığından etkilenerek iflasın eşiğine gelir. Bu noktada demiryolu sahipleri Londra Dünya Seyahat Pazarı’nı ziyaret eder ve Jules Verne’nin sahibi Philip Morrell ile tanışır. Yapılan görüşmeler sonucunda Cape Town’dan Victoria Şelalelerine gidecek yeni bir destinasyon fikri ortaya çıkar. Bu yeni destinasyon Sunday Telegraph’ta yayınlanır ve kısa bir zaman sonra Rovos Treni dört tren dolusu rezervasyon alır.

İflastan kıl payı kurtulan Rovos Treni, 1 yıl sonra Güney Afrika Demiryollarından 38 yedek vagon satın alır ve o günden sonra hızla büyür.

Afrika’nın gizemli atmosferinde özel vintage ahşap panelli vagonlarla yapılan seyahatlerde hangi ülkeden geçerseniz geçin harika manzaralar sizlere eşlik ediyor.

Sofos dilediğiniz tarihte unutulmaz bir deneyim sunan Rovos Treni seyahatinizi planlasın, siz sadece keyfini çıkartın!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir