Stephen Wiltshire ile Tanışın!

Bir kez gördüğü şehri tüm detayları ile çizebilen Stephen Wiltshire ile tanışın!


1974’te doğan ve 3 yaşındayken otizm tanısı konan Stephen’ın 5 yaşındayken resim yeteneği keşfedilir. Stephen gördüğü şehirleri sokak lambasından kaldırım taşlarına kadar çizebilen inanılmaz bir hafızaya sahiptir. Ailesinin desteği ve yönlendirmesiyle Londra’da otizmli bireylerin de eğitim aldığı bir sanat okuluna giden Stephen, burada şehrin meşhur otobüslerini, tarihi yapılarını resmeder.

8 yaşına geldiğinde konuşmaya başlayan Stephen’ın ilk kelimesi ‘’kağıt’’ olur. Stephen’ın resim tutkusu çocukluk dönemine dayanır; 14. katta oturan arkadaşının evine gidip geldikçe şehri tepeden görme fırsatı bulur. 13 yaşına geldiğinde ilk çizim kitabını yayınlar. Daha sonra televizyon programları ve belgesellerde yer almaya başlar. Erken yaşta büyük bir başarı ve üne kavuşan Stephen, Kraliyet Akademisi tarafından ‘’En İyi Çocuk Sanatçı’’ seçilir.

Akıl almaz bir hafızaya sahip olan Stephen Wiltshire, Sydney’den Kudüs’e kadar birçok şehri hafızasından çizer. Kısa bir helikopter yolculuğu ile Londra, New York ve Tokyo’nun panoramik resmini çizen sanatçı, 2014 yılında İstanbul’a gelir. 45 dakikalık bir helikopter turu sonrasında da 5 gün içerisinde İstanbul’un panoramik resmini çizer.

Stephen Wiltshire hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve çizdiği detaylı şehir manzaralarını görmek isterseniz, kendisini anlatan ‘’Billions of Windows’’ isimli belgeseli izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir