SOFOS’TAN AL HABERİ! – Ocak

SOFOS’tan Haberler

13. yüzyıldan kalma bir şatoda konaklayacağımızı biliyor muydunuz?

Günümüzde Château de Mercuès otel olarak hizmet veren şato, Cahors’un ilk Piskoposu Saint Didier tarafından 7. yüzyılda kurulan bir şapel üzerine inşa edilmiştir. 1905 yılına kadar Cahors’un piskoposları tarafından kullanılan şato, din ve devletin ayrılması sebebi ile bu fonksiyonunu kaybetmiştir. II.Dünya Savaşı’nın ardından şato otel olarak kullanılmaya başlanmış, ancak zaman içerisinde bakımsız hale gelmiştir. 1983 yılında Georges Vigouroux tarafından satın alındıktan sonra restore edilip, Relais & Chateau markasına dahil edilmiştir. Zaman içinde yapılan eklemelerle Rönesans ve Gotik tarzalarından izler taşımaktadır.

26 – 30 Mayıs tarihlerinde Feride BOZCU ve Elisabeth MADZAR eşliğinde gerçekleştireceğimiz Güney Fransa’nın Hazineleri turumuzda bu şatoda konaklayacağımızı biliyor muydunuz?

Kontenjanlarımız dolmadan önce hemen rezervasyonunuzu yaptırın! Bireysel seyahatlerinizde de size özel fırsatlarla Chateau Mercues’de konaklamak isterseniz bizi aramanız yeterli!

DETAYLI BİLGİ


KİŞİYE ÖZEL
​​​​​​​
Belirleyeceğiniz tarih aralığında dilediğiniz ülkeye SOFOS konforu ile seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz?Kişiye özel gezilerinizde talepleriniz doğrultusunda  “size özel” ya da ”misafirlerinize özel” bir tasarımla havaalanında karşılamadan başlamak üzere seyahatinizin sonuna kadar devam edecek SOFOS konforuyla sizleri buluşturuyoruz. Dünyanın neresine gitmek isterseniz kurumsal ve kişiye özel seyahat tasarımlarımızla buradayız. Yılın hangi döneminde gitmek istediğinizi, ne kadar kalacağınızı, kaç kişi olacağınızı siz belirleyin, biz en ince ayrıntısına kadar tasarlayalım.

SOFOS’ta Gelecek Etkinlikler & Turlar

Ocak’ta Şehirde Neler Oluyor?

Ocak’ta Türkiye’de Neler Oluyor?

Ocak Trendleri

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

Yenilik Arayanlar İçin

​​​​​​​
Keşfedilmeyi bekleyen bir hazine: Azerbaycan’ın şahane rotası, Şahdağ!
​​​​​​​
Klasik tatil rotalarının ötesine geçmek isteyenler için doğunun cezbedici adresi olan Şahdağ, Türkiye’den vizesiz ulaşılabilen muazzam destinasyonlardan biri. Autograph Collection’a ait iki otele ev sahipliği yapan Şahdağ, konuklarına lüks konaklama deneyimleri sunuyor. Kışın keyfini en üst düzeye çıkarmak için mükemmel bir seçenek…
​​​​​​​
Kış tatilinizi kusursuz bir biçimde planlamak için bizimle iletişime geçin!

Yepyeni bir Akdeniz Deneyimi : Barut GOIA

​​​​​​​Barut Hotel zincirinin Side’de yer alan Sunwing oteli, kış dönemi boyunca yenilik çalışmalarının ardından 2024 Nisan ayında 5 yıldızlı Barut GOIA olarak hizmet vermeye başlıyor olacak. Özellikle aileler için lüks konaklama seçenekleri ile dinamik, şık ve konforlu bir seyahat sunmayı hedefliyor. Doğayla iç içe, masmavi deniz manzarası eşliğinde 5 yıldızlı bir yaz tatili için yerinizi şimdiden ayırtın!

Ocak’ta Ne Okuyalım?


 

Ali KAYAALP ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderatörümüz Sn. Ali KAYAALP’e teşekkür ederiz!

  • Bize kısaca ”SALTANATTAN CUMHURİYETE GEÇİŞ: MEŞRUTİYET KUŞAĞI RESSAMLARI” seminer serinizi anlatabilir misiniz? Bizi neler bekliyor?

Ali KAYAALP: Yeni seminerimiz, Osmanlı ressamlığının son neslinden başlıyor. Meşrutiyet Kuşağı ressamları, on dokuzuncu yüzyılın son çeyreğinde dünyaya gelmiş kişiler. Osmanlı yurttaşı olarak dünyaya geliyorlar, ancak Cumhuriyet vatandaşı oluyorlar. Cumhuriyet’in ilanından sonraki süreçte hızla gerçekleşen devrimlere ayak uydururuyorlar. Sanatsal olarak ise Batı resminin temel unsuru olan nü, yani çıplak etüdünü resmin gündemine sokuyorlar. Bu bakımdan onlar, tam bir geçiş dönemi kuşağı ve bizim için gerçek anlamda ‘modern’ olanlar onlar. Bu seminer, onlarla başlıyor ve ardından gelen Müstakiller ve d Grubu gibi toplulukların onların bıraktığı mirasın üzerine neler yerleştirdiğini bizlere gösteriyor.

  • En sevdiğiniz ressam kimdir?

Ali KAYAALP: En sevdiğim ressamın kim olduğuna tek bir isimle cevap vermek zor. Zira pek çok isimden bahsedebilirim. Eğer Türk ressamlarından birini söylemem gerekirse Sabri Berkel derdim. Batılılardan ise bir kişiden bahsetmek daha zor. İlk aklıma gelenleri söyleyeyim: Gustav Klimt, Egon Schiele, Henri de Toulouse-Lautrec. 

  • Başucu kitabınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Ali KAYAALP: Başucu kitabım, Jan Potocki’nin “Zaragoza’da Bulunmuş Elyazması” adlı metni. Potocki bir on sekizinci yüzyıl aydını, ayrıca bilgin ve diplomat. Bu kitap, onun çok farklı kaynaklardan esinlenerek kaleme aldığı bir fantastik roman: Endülüs Müslümanları, kabalist Yahudiler, hortlaklar, şeytanlar, cin çıkaran keşişler, bilginler, Engizisyon mahkemesi… İlk okuduğumda 13 veya 14 yaşındaydım, bunun üzerinden yirmi beş sene geçti. Halen heyecan verici bir metin olduğunu düşünüyorum, o yüzden zaman zaman yeniden okuyorum. E-Skop’a bu kitapla ilgili tarihsel değerlendirme yazmıştım geçen sene. Bence borcumu ödedim. O da şurada: https://www.e-skop.com/skopbulten/potockinin-nadireler-kabinesi/6487

 

 

Şubat Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir