Tüm Kasaba Tek Bir Binada Yaşıyor!

Tüm sakinlerinin aynı binada yaşadığı, Alaska’nın ilginç kasabası Whittier!

ABD’nin Alaska eyaletinde yer alan Whittier, tüm sakinlerinin aynı binada yaşadığı ilginç bir kasabadır. Kasabanın merkezi 14 katlı ve içinde 150 daire bulunduran Begich Towers isimli binadır. Bu bina apartman sakinlerinin içinden hiç çıkmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanları sunar. Okul, hastane, postane, kilise, market, polis karakolu ve hatta otel gibi birçok hizmet bu binada toplanmıştır.

İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen yapı önceleri askeri bir üs olarak kullanılmış, savaş sonrasında ise Whittier halkının yaşam merkezi haline gelmiştir. Binanın inşa edildiği dönemde Whittier kasabasına yalnızca deniz yoluyla ulaşılabilirken şu anda dış dünyaya sadece tek bir tünel aracılığıyla bağlanmaktadır. Ayrıca tünelin tek şeritli olması sebebiyle trafiğin yönetilebilmesi için her yarım saatte bir şeridin yönü değişmektedir. Kasabadan çıkmak isterseniz ve o sırada şerit ters yöne akıyorsa yarım saat beklemelisiniz!

Kışın sert ve uzun geçtiği bu bölgede topluluk içindeki bu yakın yaşam düzeni Whittier halkına büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında dışarı çıkmadan birçok ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Whittier’in eşsiz doğası, deniz kenarındaki konumu ve etrafını saran dağlarıyla büyüleyici manzaralar sunar.

Dünya genelinde merak uyandırmaya devam eden kasabada ziyaretçileri ağırlamak için binanın içinde küçük bir otel de bulunmaktadır. Bu ilginç yaşam tarzını ve muhteşem doğasını keşfetmek için Whittier’e yolculuk yapmanın unutulmaz bir deneyim olacağını düşünüyoruz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir