Kapadokya’nın İtalya’daki Kardeş Şehri

Kapadokya’nın İtalya’da kardeş şehri olduğunu biliyor muydunuz?

Bugün sizi tarihi ve büyüleyici atmosferiyle ünlü Matera şehrine götürüyoruz.

Güney İtalya’nın Basilicata bölgesinde yer alan Matera, 1993 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan ve tarihi 9000 yıl öncesine kadar uzandığı düşünülen bir şehirdir. Matera’nın en dikkat çekici özelliği “Sassi” adı verilen taş evleridir. Bu evler yumuşak kayaların oyulmasıyla oluşturulmuş ve yüzyıllar boyunca insanlar tarafından kullanılmıştır. Orta Çağ’dan kalma kiliseler, manastırlar ve mağara evlerle dolu bir labirenti andıran Matera, 1950’lerde zor yaşam koşulları nedeniyle neredeyse terkedilmiştir. Ancak 1980’lerde başlayan restorasyon çalışmalarıyla şehir turizmin önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

 

Matera’da gezilecek yerlerin başında 13. yüzyılda inşa edilen Matera Katedrali ve tarihi Sassi bölgeleri gelir. Katedral Romanesk mimarisi ve muhteşem şehir manzarası ile ziyaretçilerini büyüler. 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Matera, film yapımcıları için de popüler bir mekandır. Mel Gibson’ın yönettiği İsa Mesih’in Çilesi “The Passion of the Christ” filmi burada çekilmiştir. İç içe geçen tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Matera eşsiz bir destinasyondur. Şehri keşfederken binlerce yıl öncesine uzanan bir yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz.

Matera, Türkiye’nin en sevilen ve beğenilen turistik bölgelerinden biri olan Kapadokya ile 2011 yılında kardeş şehir seçilmiştir. Her iki şehir de taş yapıların, mağara evlerin ve eşsiz doğal güzelliklerin hakim olduğu benzer özelliklere sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir