SOFOS’TAN AL HABERİ! – Şubat

SOFOS’tan Haberler

 

Sizlere heyecan verici bir haberimiz var!

Bireysel seyahatlerini SOFOS ile planlayan misafirlerimiz The Bicester Collection indirimleri alma imkanı yakalıyor!

Dünyaca ünlü lüks markaları bünyesinde bulunduran The Bicester Collection ile anlaşma sağladığımızı sizinle paylaşmak isteriz! SOFOS olarak bireysel seyahatlerinizde tüm seyahat ihtiyaçlarınızın yanı sıra misafirlerimize özel tüm indirimlere ek olarak %10 indirim ve The Bicester Collection’a ait alışveriş kasabalarına VIP giriş imkanı sağlıyoruz! Seyahatinizi planlamak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM 

THE BICESTER COLLECTION

 

Balayınızın en ince detaylarına kadar planlanması için SOFOS yanınızda!

Unutulmaz anlarla dolu özel bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?
Sonsuz bir başlangıcı kutlamak için sizi unutulmaz bir balayı macerasına davet ediyoruz!
Balayı programlarımız, tamamen size özel olarak tasarlanan, romantizm ve macera dolu destinasyonları içeriyor. Uzman ekibimiz, en uygun balayı rotasını seçmenize yardımcı olmak ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için burada. Detaylar için bize ulaşın ve hayalinizdeki balayınızı birlikte planlayalım.

İLETİŞİM

 

SOFOS’ta Gelecek Etkinlikler & Turlar

 

Önümüzdeki etkinlik ve turlarımız için tek tıkla yerinizi şimdiden ayırtın!

02 Şubat Cuma – Yanımıza Kalan Seyahatler – Mısır (çevrimiçi / yüz yüze)

07 Şubat Çarşamba – İmparatorluklar Şehrinde Geçmişin İzleri (çevrimiçi / yüz yüze)

10 Şubat Cumartesi – Nasıl Sahaf Oldum? – Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İŞLİ ve Prof. Dr. Melda ÜNER ile buluşuyoruz!

18 Şubat Pazar – SOFOS GENÇ: Galata – Karaköy Profesyonel Rehber Eşliğinde

21 Şubat Çarşamba – İstanbul’da Konstantinapolis’in İzleri – Profesyonel Rehber & Akademisyen Bahadır KAYNAK ile

24 Şubat – 03 Mart – Nil Kraliçesi Mısır – Feride BOZCU eşliğinde  ​​​​​​​

 

TÜM ETKİNLİKLERİMİZ

TÜM TURLARIMIZ

 

Şubat’ta Şehirde Neler Oluyor?

Artİstanbul Feshane, dünyanın en önemli sanat kurumlarından Tate’i ağırlıyor!

Şubat’ta Türkiye’de Neler Oluyor?

 

Şubat Trendleri

Bir sonraki tatilinizi yeterince iyi planladınız mı? SOFOS ile birlikte 2023 yılının seyahat trendlerini takip edebilir ve planlarınızı yapabilirsiniz.

 

Yenilik Arayanlar İçin

 

Stamba Hotel Tiflis
​​​​​​​
1930’lu yıllardan kalma eski Sovyet matbaası orijinalini koruyarak otele dönüştüğünü biliyor muydunuz?

Tiflis’in gelişmekte olan Vera mahallesinde, Mayıs 2018’de kapılarını açan Stamba Hotel, Adjara Group’un ödüllü tasarım ekibi tarafından özenle tasarlandı. Otel, sunduğu yenilikçi konseptle “AHEAD Europe 2018 Yılın Yeni Konsepti” ödülüne layık görüldü. Otel, benzersiz retro tasarımlı ve cömert boyutlu konuk odalarıyla ziyaretçilerini etkileyerek kendine çekiyor.

Şehrin kalbindeki bu ödüllü tesiste unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşamak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli!

Şubat’ta Ne Okuyalım?


Akif Bahadır KAYNAK ile 3 Soru 3 Cevap

Bu ay sorularımızı cevaplayan moderetörümüz Sn. Akif Bahadır KAYNAK’a teşekkür ederiz 😊

  • Bize kısaca ”İMPARATORLUKLAR ŞEHRİNDE GEÇMİŞİN İZLERİ”seminer serinizi anlatabilir misiniz? Bizi neler bekliyor?

Akif Bahadır KAYNAK:  “İmparatorluklar Şehrinde Geçmişin İzleri” aslında yaşayıp gittiğimiz, çoğu zaman detaylarına dikkat etmediğimiz bu sıra dışı şehrin yine sıra dışı geçmişine bir kapı aralamayı amaçlayan bir seri. Çoğu İstanbullu sadece coğrafi olarak değil aynı zamanda tarihsel, kültürel, toplumsal dinamikler bakımından da nasıl bir kavşak noktasında yaşadığımızın farkında değil. Seminerler ve gezilerden oluşan bu seriyle geçmişe yönelik bir farkındalık geliştirmek bunun da mekanda kalan izler üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Yerinde tarih sohbetleri olarak da düşünülebilecek bu seri merceğine iki büyük imparatorluğu koyuyor. Bizans ya da Doğu Roma İmparatorluğu ve onun takipçisi olarak görebileceğimiz Osmanlı’nın başkentlerinde bıraktıkları izleri okuyup anlamlandırmaya çalışacağız. Mekanın tanzimini ve mimariyi, doğup büyüdükleri, serpildikleri toplumsal ve siyasi bağlamdan koparmak mümkün değil. İyi ki değil, çünkü onların üzerinden geçmişi anlamlandırmak, içselleştirmek mümkün olabilir.

Bu seri üniversitede de ders olarak tasarladığım 14 haftalık bir materyalden derleyip toparladıklarımdan oluşuyor. Kendimizi bir parçası olarak hissedersek geçmişi daha iyi kavrayacağımız, ancak o zaviyeden bakarak o dünyayı anlamlandıracağımız varsayımından hareket ediyoruz. Bilhassa Osmanlı tarihi okul sıralarından öğrendiğimiz, yabancısı olmadığımız bir bilgi kümesi. Buna karşın Bizans’ı öteki olarak konumlandırmaktan kaynaklanan bir mesafemiz olabiliyor. Her iki durum da, yani Bizans’ı öteki olarak görmek, Osmanlı’yı da geçmişim görkemli mirası olarak idealize etmek bazı kör noktalar getirebiliyor. Bu seride aynı zamanda geçmişi daha serinkanlı değerlendirmeyi, bu coğrafyanın tarihini, kültürünü, müziğini, yani her rengini özümsemeyi amaçlıyoruz.

  • İstanbul’a benzettiğiniz bir şehir var mı?

Akif Bahadır KAYNAK: İstanbul’u başka bir şehre benzetmek kolay değil. Nev-i şahsına münhasır, güzellikleriyle de çirkinlikleriyle de sınıflandırması kolay olmayan bir yer. Farklı vesilelerle birçok ülkeyi, şehri ziyaret etme şansım olduysa da hala listemde büyük boşluklar var. Böyle bir benzetme için ideal bir aday varsa da ben görmemiş olabilirim. Yakın zamanda yurt dışından misafirlerim İstanbul’u “çok katmanlı bir şehir” olarak nitelendirip Kudüs’e benzetmişlerdi. Kudüs’ü görmediğim için bir yorum yapamayacağım ama sanırım her iki şehrin de semavi dinler için özel yapıları barındırıyor olması böyle bir hissi getirmiş olabilir. İstanbul’u Lizbon’a veya San Francisco’ya benzetenler 20nci yüzyılda sembolleşen asma köprüler üzerinden değerlendiriyor olmalılar. Şehri kuranların kafasındaki analoji ise kesinlikle Roma ileydi. Seminerde de detaylı ele alacağımız bu benzerliği biraz da politik amaçları üzerinden zorlamış olabilirler. Bugün iki şehrin ne kadar benzediği de tartışılır. Kozmopolit ruhu, farklı renkleri bünyesinde barındırması, kendine özgü kaoslarıyla benim aklıma bazen New York benzetmesi geliyor. İki şehrin mimari özellikleri, geçmişleri arasında bağlantı kurmak kolay değil. Ama yine de iki şehrin de karmaşası bana bazen benzer duygular veriyor. Kim bilir belki İstanbul’un yüzlerce yıl dünyanın merkezi olarak konumlanması ve bugün de New York benzer bir rol üstlenmesi böyle bir duygu getiriyor olabilir. Ama galiba İstanbul için en doğrusu şarkıdaki sözler gibi: ”Benzemez kimse sana”

  • İstanbul’u tek kelime ile anlatsanız o ne olurdu?

Akif Bahadır KAYNAK: Seminerin başlığındaki gibi “İmparatorluklar Şehri” en doğru tanımlama olur sanki. İmparatorluklar çağı geride kaldı, İstanbul’un son kez bir İmparatorluğa başkentlik yapması üzerinden yüzyıldan fazla bir süre geçti. Ama hala şehrin dokusu bunu söyletiyor.

Mart Ayında Görüşmek Üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir